روش های نوینی جهت افزایش بازدهی نسل های مختلف سلول های خورشیدی انجام شده است که چند مورد در ادامه بیان می گردد:
1.سلول های خورشیدی حساس شده با نقاط کوانتومی بر پایه نقره
نقاط کوانتومی Ag2S
این ماده یکی از جدیدترین حساس کننده های نوری قابل کاربرد در سلول های خورشیدی است. نقاط کوانتومی در این پژوهش با استفاده از روش جذب و واکنش پی در پی لایه یونی” در لایه نانومتخلخل دی اکسید تیتانیم سنتز می شود. نقاط کوانتومی در محدوده 1000-400 نانومتر قرار دارند.
نقاط کوانتومی Ag2Se
نوع دیگری از این خانواده، نقاط کوانتومی Ag2Se می باشد که تمام طیف خورشیدی را پوشش داده و پهنای حساسیت آن ۷ تا ۱۴ برابر سیستم های بر پایه Cd است. همچنین جریان تولیدی حاصل از آن ۴ برابر سلول های خورشیدی حساس شده به رنگزای N3 می باشد. در نتیجه این نقاط کوانتومی می تواند انتخابی مناسب برای کاربرد در سلول های خورشیدی با بازدهی بالا باشد.
2. افزایش بازدهی سلول های خورشیدی پلی سیلیکونی با استفاده از نانوذرات
در این روش، نانوذرات کروی سیلیکا در یک محلول فعال سطح پخش و بر روی یک سلول خورشیدی سیلیکونی، توسط روش پوشش دهی چرخشی اعمال می شود تا بلورهای کلوییدی روی سطح تشکیل گردد. این لایه همانند یک لایه ضد انعکاس برای سلول های خورشیدی عمل می کند. این لایه خواص ضد انعکاسی عالی در ناحیه فرابنفش و زیر قرمز نزدیک، نشان می دهد. عوامل مختلفی مانند استحکام، پایداری حرارتی و شفاف بودن نسبت به فرابنفش، این ماده را جهت استفاده در محیط بیرونی و در معرض نور، مناسب ساخته است. همچنین با استفاده از این لایه افزایش 1/3 درصدی در بازده سلول با بهینه کردن عوامل موثر در پوشش دهی و غلظت نانو ذرات مشاهده می شود.