دانشمندان مواد دانشگاه کمبریج انگلستان توانستند سلولهای خورشیدی را کشف کنند که با استفاده از آنها میتوان ساختمانها را با پنجرههایی که قابلیت تولید برق و الکتریسیته دارند، مجهز کرد.
ژاکی کول دانشمند مواد دانشگاه کمبریج انگلستان با کمک همکاران خود توانستند سلولهای خورشیدی را کشف کنند که با استفاده از آنها میتوان ساختمانها را با پنجرههایی که قابلیت تولید برق و الکتریسیته دارند، مجهز کرد.
برای نخستین بار کول و همکاران توانستند ساختار مولکولی برای الکترودهای فعال سلولهای خورشیدی مونتاژ کنند که به صورت پنجره مورد استفاده قرار گیرند. این کشف در اندازههای نانو منتشر گردیده است که میتواند به فناوری پنجرههای هوشمند که در جهت رسیدن به شهری با انرژی پایدار بسیار مورد اهمیت است.
کول گفته است: ” در اکثر پژوهش های گذشته عملکرد مولکولی این الکترودها را بدون توجه به مواد الکترولیتی مدل کردهاند، تحقیق ما نشان میدهد که این مواد شیمیایی که در نظر گرفته نمیشود به وضوح بر عملکرد سلولهای خورشیدی تاثیرگذار میباشد.”
در پژوهش های گذشته از دی اکسید تیتانیوم برای سلولهای خورشیدی استفاده شده است و این در حالی است که این ماده محدودیتهای زیادی برای استفاده از این سلولهای خورشیدی در پنجره ها ایجاد می کند. کول گفت: ” پژوهش ما نشان داده است که برخی از مواد شیمیایی خاص تا کنون نادیده گرفته شده است که این مواد میتوانند به طور قابل ملاحظه ای بر عملکرد فتولتائیک سلولهای خورشیدی تاثیرگذار باشند.